Štrajk zbog liječnika

Žena s bebom blokirala promet ispred Predsjedništva; intevenirala i policija

Vijesti / Flash | 30. 01. 2017. u 21:54 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ženska osoba koja je u večernjim satima sjela na cestu ispred Predsjedništva BiH sa bebom u naručju, uz prisilu pripadnika policije ubačena je u automobil u kojem je i odvezena.

Drama ispred Predsjedništva BiH trajala je nešto više od 90 minuta, a kako je potvrđeno sa mjesta događanja, beba koja joj je bila u naručju nešto prije 21:00 sat odvezena je u kolima hitne pomoći.

Tada je situacija na glavnoj sarajevskoj ulici bila na rubu incidenta, budući da je žena koja je sjela na cestu ispred Predsjedništva uzvikivala da joj dijete za mora pod hitno biti odvezeno kući.

Cjelokupnu situaciju osiguravao je veći broj pripadnika MUP-a SŽ, a prvo je reagiralo osiguranje Predsjedništva BiH, koje je preusmjeravalo promet, kada je ona sjela na cestu ulice Maršala Tita - i napravila opasnost po svoj život i život djeteta.

Prva je reagirala Jagoda Savić, iz Udruženja teško oboljele djece, koja ju je i primijetila na cesti.

"Ja sam pošla kući i vidjela kapicu. U jednom momentu sam shvatila da žena drži dijete. Ja sam prišla i zaklonila je s ceste, da je automobil ne udari. Onda sam pozvala policiju. Pojavili su se momci iz osiguranja, koji su se dosjetili da zaustave promet", istaknula je Savić.

Mladići, na očigled njeni poznanici odgovarali su je od svega što je radila. Iman Sara, kako neslužbeno N1 doznaje ime žene, odbijala je napustiti cestu, te je kazivala da će bez obzira na sve ostati tu - i da je posljedice ne zanimaju.

Razlog zbog kojeg je i posegnula za ovim činom jeste njeno nezadovoljstvo sarajevskim liječnicima, a tijekom cjelokupnog događanja ispred zgrade Predsjedništva BIH uzvikivala je: "Ne želim da me ignoriraju doktori".

Nesvakidašnja situacija privela se kraju oko 21:30 minuta, kada je na mjesto događanja došlo terensko civilno/neobilježeno vozilo. Uz pomoć policije, pod prisilom, žena je ugurana u automobil, uz vidno negodovanje, te su napustili mjesto događaja.

Sve vrijeme, promet se odvijao samo u jednoj traci, odnosno tračnicama tramvajskih tračnica.

Kopirati
Drag cursor here to close