Prva pilotkinja UAE

Žena - najgora noćna mora ISIL-a

Vijesti / Flash | 26. 09. 2014. u 13:36 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mariam Al Mansouri bi mogla biti ISIL-ova najgora noćna mora.

Ona je prva žena pilot u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a upravo predvodi napade na ovu terorističku skupinu, rekao je u četvrtak veleposlanik UAE u SAD-u.

''Mariam je u potpunosti kvalificirana, obučena i borbeno spremna pilotkinja koja je vodila misiju'', rekao je Yousef Al Otaiba za MSNBC.

UAE su se pridružili Amerikancima i drugim zemljama međunarodne koalicije koja je počela s napadima na ISIL u Siriji, piše CNN.

Prva pilotkinja iz Emirata i saudijski princ predvode napad na Islamsku državu.

"Važno je da se moderni Arapi, moderni muslimani, suprotstave i istupe jer ISIL djeluje protiv nas. Važno je da istupe protiv Islamske države i kažu da su nam oni ozbiljna prijetnja. Veća su prijetnja nama nego vama na Zapadu. No, Islamska država nije samo prijetnja našim zemljama, nego našem načinu života", zaključio je veleposlanik UAE u SAD-u Yousef Al Otaib.

Miriam Al Mansouri ranije je razgovarala s novinarima CNN-a, kada je u razgovoru rekla da je od završetka srednje škole njena želja bila da postane pilot, što ženama u UAE nije dozvoljeno.

"Morala sam čekati 10 godina kako bi ostvarila tu svoju veliku želju. Svatko ima obvezu braniti svoju domovinu; bilo muškarac bilo žena", kazala je Mariam.

Kopirati
Drag cursor here to close