Ima se, može se ..

Željko Komšić troši za dvojicu

Vijesti / Flash | 10. 12. 2011. u 16:38 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nedavno završeni izvještaj o troškovima Predsjedništva BiH u prvih devet mjeseci ove godine pokazao je da je kolektivni šef države imao opravdanje što nije usvojen ovogodišnji proračun bh. institucija jer im i odluke o privremenom financiranju ostavljaju dovoljno prostora da nemilice troše javni novac.

Novinari tjednika Slobodna Bosna analizirali su revizorski izvještaj o (ne)namjenskom trošenju javnog novca u privatne džepove.

Ovaj izvještaj potvrdio je da se ni u novom sazivu Predsjedništva BiH nije ništa promijenilo jer i dalje najviše troši ured Željka Komšića, iako je funkciju predsjedavajućeg preuzeo tek u srpnju ove godine.

Komšić je za prvih devet mjeseci ove godine umalo potrošio kao druga dva ureda zajedno, a najviše se iz državne kase izdvajalo za putne troškove, reprezentaciju, te plaćanje privremenih i povremenih poslova za eksperte raznih vrsta angažirane u Komšićevom uredu. Tako je Komšićev ured za devet mjeseci potrošio ukupno 307.852 KM, a preostala dva ureda zajedno su potrošila samo 88.000 KM više od hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close