Komisija

Zeleno svjetlo za imenovanje Amidžića za ministra financija BiH

Milan Petković (SNSD) je istaknuo uvjerenje da će Amidžić (SNSD), ukoliko bude izabran, biti jedan od najboljih ministara u Vijeću ministara.
Vijesti / Flash | 22. 08. 2023. u 15:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povjerenstvo za imenovanje Vijeća ministara Bosne i Hercegovine je sa sedam glasova za dala preporuku za potvrđivanje ministra financija Srđana Amidžića, a Stašu Košarca za zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. Protiv je bio jedan član Povjerenstva - Aida Baručija.

Član Povjerenstva Saša Magazinović postavio je pitanje Amidžiću o njegovom stavu o diferenciranoj kamatnoj stopi, prenosi N1.

“To su sve odlične ideje i žive u regiji. Mislim da je dobro ono što sprovode zemlje u regiji, ukidanje PDV-a na prvu nekretninu”, odgovorio je Amidžić.

Milan Petković (SNSD) je istaknuo uvjerenje da će Amidžić (SNSD), ukoliko bude izabran, biti jedan od najboljih ministara u Vijeću ministara. On je rekao da je to pokazao kroz svoj dosadašnji profesionalni i akademski rad.

Članica povjerenstva Sabina Ćudić pitala je šta će mu biti prioritet.

“Volio bih da malo promatramo dio oko taksi i administrativnih taksi, da vidimo da li su te stvari realno potrebne. Volio bih da uradimo revidiranje budžetskih korisnika. Da vidimo kako možemo ispratiti produktivnost”, rekao je Amidžić.

On je dodao da je cilj smanjiti javnu potrošnju, a sredstva usmjeriti ka investicijama.

 

Kopirati
Drag cursor here to close