Zbog vremenskih neprilika

Štrajk se provodi: Vrijeme odgodilo prosvjed zdravstvenih radnika

Najmasovniji prosvjed zdravstvenih radnika se otkazuje i planiran je za idući tjedan
Vijesti / Flash | 28. 12. 2020. u 12:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Štrajk zdravsvenih radnika se provodi u punom kapacitetu, no prosvjed je otkazan, te bi se trebao održati iza Nove godine, rekao je za Bljesak.info Dalibor Vuković iz Nezavisnog strukovnog sindikata.

''Članovi sindikata poštuju naredbe i svi pacijenti koji nisu hitni slučajevi u ovom trenutku se vraćaju. Upravo na sastanku je odlučeno da zbog vrlo nepovoljne vremenske prognoze za Mostar odgodimo najmasovniji prosvjed zdravstvenih radnika iza Nove godine najvjerovatnije za utorak ili srijedu'', kazao je Vuković.

Podsjetimo, nakon odluke Općinski sud u Mostaru prošli tjedan je ukinuo privremenu mjeru zabrane provođenja i organiziranja Štrajka sindikata SKB-Mostar i Nezavisnog strukovnog sindikata zdrvenih djelatnika HNŽ.

Sud je razmotrio sve jasne činjenice i dokaze koje je sindikat podnio Sudu i ekspresno je donesena odluka te su odbijeni sve primjedbe Vlade HNŽ-a i ministra zdravstva.

''Sram da bude Vladu HNŽ, resornog ministra zdravstva Gorana Opsenicu i ostale koji su nas doveli do toga da budemo dovedeni pred Sud i da na taj način budemo poniženi'', kazao je ranije za Bljesak.info Vuković.

Unatoč štrajku koji je početo u četvrtak, istaknuli su ranije, svi oni koji su u bolnici imat će punu zdravstvenu njegu koja im pripada i ni u kojem trenutku neće osjetiti štrajk, kolaps očekuju u redovima ambulanti.

Predstavnici sindikata su ranije poručili kako Sindikat i dalje stoji na raspolaganju Vladi HNŽ i ministru zdravstva Goranu Opsenici te očekuje da ih što prije pozovu kako bi zaključili kolektivni ugovor na zadovoljstvo svih zdravstvenih radnika.

Kopirati
Drag cursor here to close