Kladanj

Zbog visine snježnog pokrivača proglašeno stanje prirodne nepogode

Stožer civilne zaštite Općine Kladanj na danas održanoj izvanrednoj sjednici donio je Odluku o proglašenju nastanka stanja prirodne nepogode
Vijesti / Flash | 10. 01. 2019. u 15:13 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Kladanj.ba / U većem dijelu općine došlo je do prekida cestovnih komunikacija

Stožer civilne zaštite Općine Kladanj na danas održanoj izvanrednoj sjednici donio je Odluku o proglašenju nastanka stanja prirodne nepogode na području općine Kladanj zbog visine snježnog pokrivača.

Kako je priopćeno iz Općine Kladanj, već nekoliko dana područje općine Kladanj zahvatile su velike snježne padavine, praćene niskim temperaturama i olujnim vjetrovima, tako da visina snijega i snježnih nanosa u područjima s većom nadmorskom visinom prelaze 100 centimetara. 

U većem dijelu općine došlo je do prekida cestovnih komunikacija te prekid u napajanju električnom energijom i telefonskim vezama.

Ekipe zadužene za zimsko održavanje lokalnih i drugih cesta stalno su na terenu kako bi očistile glavne cestovne pravce prema mjesnim zajednicama i naseljenim mjestima.

Kako navode u Službi civilne zaštite Općine Kladanj, postoji realna opasnost da bude ugroženo snabdijevanje građana osnovnim životnim namirnicama i pružanje medicinske pomoći bolesnim osobama.

"Uputili smo Preporuke pravnim i fizičkim licima za poduzimanje preventivnih mjera zaštite i spašavanja od snježnih padavina i niskih temperatura, a što je u skladu s njihovim nadležnostima i obavezama propisanim Zakonom o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća", istaknuo je Ziad Vejzović, predstavnik Službe CZ.

Pojedini gospodarski subjekti na području općine Kladanj su zbog otežanih uvjeta rada u svojim poduzećima obustavili proces proizvodnje.

Kopirati
Drag cursor here to close