Uništavanje imovine

Zbog vandala na školu koja se nalazi tik uz međugorsku crkvu postavljen video-nadzor

Vijesti / Flash | 22. 03. 2015. u 15:05 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako portal Brotnjo.info doznaje od prof. Veselka Pehara, ravnatelja Osnovne škole Bijakoviči, od jučer se cijela zgrada te škole nalazi pod video-nadzorom.

Škola je, naime, vlastitim sredstvima nabavila potrebnu video opremu s više analognih i digitalnih kamera koje danonoćno snimaju što se sve događa oko zgrade i u školskom dvorištu.

Prema ravnateljevim riječima, instaliranje elektronske opreme za video-nadzor te škole bilo je nužno zbog višegodišnjeg neprimjerenog ponašanja neodgovornih pojedinaca, uglavnom mlađe dobi, koji su svojim nepromišljenim postupcima često uništavali ukrasno bilje u školskom dvorištu, razbijali prozorska stakla te pričinjavali druge štete na samoj zgradi te škole.

Unatoč tomu što je OŠ Bijakovići tek 200 metara udaljena od međugorske župne crkve sv. Jakova, te što je uprava škole o svemu obavještavala djelatnike policijske ispostave Međugorje te upozoravala na takve postupke maloljetnika, gotovo svakoga tjedna u školskom dvorištu i na školskoj zgradi bile su vidljive posljedice vandalskog ponašanja neodgovornih pojedinaca ili više njih.

Kako do sada nije bilo video-nadzora, počinitelje je bilo gotovo nemoguće otkriti.

Nakon što je jučer instalirana oprema za video-nadzor, u školi vjeruju da će vandalizmu konačno doći kraj.

Kopirati
Drag cursor here to close