COVID-19 u Federaciji

Zbog trenutne epidemiološke situacije nova Naredba Kriznog stožera

Nova Naredba će se primjenjivati od 28.lipnja.
Vijesti / Flash | 26. 06. 2020. u 17:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva održao je u petak 26.lipnja sjednicu na kojoj je shodno Naredbi od 12. lipnja sagledao kompletnu epidemiološku situaciju COVID-19 u Federaciji BiH i donio novu Naredbu koja će se primjenjivati od 28.lipnja i Preporuke koje se primjenjuju od dana donošenja, te ih dostavio kriznim stožerima kantonalnih ministarstava zdravstva na daljnje postupanje.

Nakon što je Odlukom Vlade FBiH od 29. svibnja stanje nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) prestalo sa 31.svibnja, Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva donosi naredbe i odluke koje su obvezujuće za krizne stožere kantonalnih ministarstva zdravstva, zdravstvene ustanove i privatnu praksu, te pravne i fizičke osobe.

Županijskim stožerima ministarstava zdravstva dana je mogućnost uvođenja i restriktivnijih mjera spram procjene epidemiološke situacije u kantonu odnosno općini, uz redovito obavještavanje Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, a krizni stožeri županijskih ministarstava zdravstva, spram procjene epidemiološke situacije na kantonu, dio danas danih preporuka mogu donijeti i u formi naredbe.

U uvjetima COVID-19 epidemiološke situacije u Federaciji BiH koja se usložnjava naređuje se striktno poštovanje preporuka Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine za sve one na koje se preporuke odnose. Obvezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba. Pridržavanjem mjera koje su na snazi štitimo sebe i druge i sprječavamo širenje virusa i povećanje broja oboljelih.

Naredbu koja će se primjenjivati od 28. lipnja te Preporuke koje se primjenjuju od dana donošenja možete naći na linku.

Kopirati
Drag cursor here to close