Loše ponašanje

Zbog snimki orgijanja u vojarni otkazali dolazak padobranaca iz Britanije u BiH

Vijesti / Flash | 18. 06. 2022. u 15:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stotine britanskih padobranaca neće smjeti u godišnje NATO misije u BiH i na Kosovo nakon što su se pojavile snimke orgija u vojarni, javlja The Guardian, a prenosi 24sata.

U pismu generalima i zapovjednim časnicima, novi zapovjednik vojske, general Sir Patrick Sanders, rekao je da nije voljan "riskirati misiju ili ugled britanske vojske" slanjem ih u inozemstvo.

Ovog mjeseca je otkriveno da je osam padobranaca pod istragom policije nakon što su snimljeni kako su orgijali sa ženom u vojarni Merville u Colchesteru u Essexu, dok su ih deseci promatrali.

Iako je vojna policija utvrdila da nije počinjen zločin, Sanders je rekao da se ta aktivnost mogla protumačiti kao "ocrnjivanje žena" i da je u suprotnosti s vojnim vrijednostima i standardima, izvijestio je Times.

Novine javljaju kako se vjeruje da je žena prokrijumčarena u vojarnu čak 31 put u pet mjeseci. Navodi se da je incident uslijedio nakon niza drugih slučajeva lošeg ponašanja tijekom vježbe u Sjevernoj Makedoniji u svibnju.

Dodao je da je “takvo ponašanje neprihvatljivo, korozivno i štetno za ugled vojske”.

"Nisam spreman riskirati NATO misiju ili ugled britanske vojske raspoređivanjem u ovom trenutku", objavio je.

Godišnje raspoređivanje na Balkanu je za desetodnevnu vježbu sa saveznicima iz NATO-a, iako vojnici obično ostaju dulje od mjesec dana. Više od 400 padobranaca putuje i u Bosnu i na Kosovo, a izgubit će medalju i dodatnu plaću koju obično primaju za inozemno raspoređivanje.

Vojnici izravno uključeni u snimku seksa također će biti uklonjeni iz sljedeće bojne kao zračne manevarske borbene skupine, koja se drži u pripravnosti za raspoređivanje kao odgovor na globalne krize.

Kopirati
Drag cursor here to close