Suđenje

Zbog silovanja, za četiri muškarca očekuju se zatvorske kazne

Vijesti / Flash | 20. 03. 2014. u 10:51 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud je u četvrtak proglasio krivim četvoricu muškaraca za višestruko silovanje fotoreporterke u indijskoj financijskoj prijestonici Mumbaiju prošle godine. Sud u Mumbaiju će izreći kazne muškarcima u petak. Oni su suočeni s najmanje 20 godina zatvora, a mogli bi čak biti osuđeni na doživotni zatvor.

Seksualni napadi na žene su u porastu u Indiji zbog čega izbijaju masovni prosvjedi diljem zemlje, javio je Associated Press.

Ova 22-godišnja fotoreporterka bila je na radnom zadatku s muškim kolegom u napuštenoj tekstilnoj tvornici u Mumbaiju kada im je prišlo nekoliko muškaraca i ponudilo im propusnicu za ulazak i dozvolu fotografiranja unutarnjeg prostora tvornice.

Kada su ušli, njenog muškog kolegu su pretukli i zavezali nakon čega su nju naizmjenično silovali.

Silovanje s fatalnim ishodom 23-godišnje studentice medicine na autobusu u pokretu u New Delhiju u prosincu 2012. godine inspiriralo je razgovore o toleriranju seksualnog uznemiravanja, seksualnog zlostavljanja i nasilja protiv žena u zemlji gdje se dugogodišnje kulturološke i ekonomske promjene sukobljavaju s duboko usađenim konzervativnim vrijednostima.

Četvorica muškaraca su osuđena na smrt u slučaju silovanja u New Delhiju. Obećavši promjene, savezna vlada je formirala sudove po brzom postupku za slučajeve silovanja, udvostručila zatvorske kazne za silovatelje i kriminizirala voajerizam, uhođenje, napade kiselinom i trgovinu ženama.

Kopirati
Drag cursor here to close