Pogoršanje

Loša epidemiološka situacija u HBŽ-u odgodila početak nastave i obustavila cijepljenje protiv covida

Nastava je trebala početi 10. siječnja odgađa za tjedan dana, te će započeti 17. siječnja,
Vijesti / Flash | 05. 01. 2022. u 17:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog pogoršane epidemiološke situacije nastava u svim školama na području Hercegbosanske županije (HBŽ) odgađa se za tjedan dana.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, a prema preporuci Kriznog stožera HBŽ-a nastava u svim srednjim i osnovnim školama na području županije koja je trebala početi 10. siječnja odgađa za tjedan dana, te će započeti 17. siječnja, potvrdio je Feni županijski ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Momčilo Bajić.

Na današnjem sastanku Kriznog stožera, dodao je ministar, također su odlučili obustaviti cijepljenje protiv covida-19 koje će se u zdravstvenim ustanovama na područje te županije nastaviti tek 17. siječnja.

Glavni razlog tomu je, navodi ministar, maksimalno opterećenje ljudskih resursa i nadležnih službi zbog povećanog broja pacijenata oboljelih od koronavirusa i drugih respiratornih infekcija.

Stoga je, kaže Bajić, upućena preporuka Županijskoj bolnici u Livnu da unutar svojih službi i odjela reorganizira osoblje kako bi se pojačali timovi u liječenju i testiranju na covid- 19 te drugih viroza koje su uzele maha na području te županije.

''Među osobama koje su izolaciji nalazi se i određeni broj medicinskog osoblja, što stvara dodatan problem u radu ovih zdravstvenih ustanova'', naglašava ministar.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije zaključno s današnjim danom aktivna su 264 slučaja na covid-19.

Iz Zavoda napominju kako se ovdje radi o onima kojima je zaraza koronavirusom potvrđena PCR testom te da tome treba pridodati još nekoliko desetaka osoba iz svih općina koje su bile pozitivne na antigenskom testu.

Osim povećanog broja pozitivnih, raste broj i hospitaliziranih u covid odjelu Županijske bolnice u Livnu gdje se nalazi 24 pacijenta sa srednje teškom kliničkom slikom, dok je 6 pacijenata s težom kliničkom slikom upućeno u covid bolnicu SKB Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close