Lažni pečati

Zbog krivotvorenih policijskih pečata 60-godišnjakinja u istražnom zatvoru

Vijesti / Flash | 24. 09. 2015. u 20:32 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U jednomjesečnom istražnom zatvoru završila je 60-ogodišnjakinja osumnjičena da je prodavala lažne pečate hrvatskih, bosanskih i srbijanskih državnih institucija koje je krivotvorila u svom obrtu.

Istražni zatvor tužiteljstvo je zatražilo nakon što je dežurni zamjenik zagrebačke općinske državne odvjetnice ispitao 60-ogodišnjakinju koju tereti za krivotvorenje isprava za koje zakon predviđa zatvorsku kaznu i do pet godina.

"Postoji osnovana sumnja da je 60-godišnjakinja od kolovoza 2013. do 22. rujna 2015. u Zagrebu počinila navedeno kazneno djelo na način da je u svom obrtu izrađivala lažne službene isprave (pečate) policije Republike Hrvatske i policije Bosne i Hercegovine te drugih državnih institucija Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, koje je potom prodavala za određeni novčani iznos", izvijestilo je državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda prihvatio je prijedlog tužiteljstva i 60-godišnjakinju zatvorio opasnosti da bi na slobodi mogla utjecati na svjedoke koje je potrebno ispitati tijekom istrage.

Kopirati
Drag cursor here to close