Nedim Kulenović

Zbog korupcije uhićen šef Grupe za prinudne naplate UNOBiH

Vijesti / Flash | 10. 06. 2016. u 14:05 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine lišen je slobode šef Grupe za prinudne naplate u Upravi za neizravno oporezivanje BiH zbog koruptivnog kaznenog djela.

Postupajući po nalogu i u koordinaciji Tužiteljstva BiH i entitetskih tužiteljstava u RS-u, policijski djelatnici MUP-a RS-a, na području Banja Luke, lišili su slobode osumnjičenog Nedima Kulenovića, rođenog 1955. godine u Banja Luci, uposlenog u UNO BiH, na poziciji šefa Grupe za prinudne naplate.

Navedeni je osumnjičen da je, zloupotrijebivši svoj položaj, počinio kazneno djelo primanje dara ili drugih oblika koristi. On je osumnjičen da je od osobe, koja je PDV dužnik, tražio određeni iznos novca za sebe, kako bi omogućio reprogram otplate poreznog duga.

U navedenom predmetu realizirana je odlična suradnja između glavnih tužitelja Tužiteljstva BiH i Specijalnog tužiteljstva RS, kao i policijskih agencija. Akcijom je izravno koordinirao glavni tužitelj Tužiteljstva BiH.

"Ova aktivnost još jednom pokazuje da imamo nulti stupanj tolerancije prema korupciji i pozivamo građane da prijavljuju koruptivna ponašanja i kaznena djela korupcije", navodi Tužilaštvo BiH.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužitelju, nakon čega će biti donesena odluka o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom.

Uprava za neizravno oporezivanje u potpunosti podržava rad Tužiteljstva BiH i svih ostalih pravosudnih organa i policijskih agencija kad je u pitanju borba protiv svih oblika korupcije unutar državne službe.

"U tom smislu stojimo na raspolaganju svim pravosudnim institucijama za bilo kakve dodatne informacije iz nadležnosti UNO koje možemo pružiti u slučaju današnjeg uhićenja Nedima Kulenovića, šefa Grupe za prinudnu naplatu u Regionalnom centru UNO u Banja Luci.

Istovremeno, čim se upoznamo sa svim detaljima u ovom predmetu UNO će pokrenuti sve neophodne aktivnosti u skladu sa Pravilnikom o disciplinskoj i materijaloj odgovornosti zaposlenih u Upravi. I ovaj put ističemo da, ukoliko se u ovom slučaju eventualno utvrdi odgovornost za primanje mita, radi se o odgovornosti pojedinca.

"Inače, u cilju borbe protiv korupcije UNO je u svakom priopćenju upućenom javnosti uvijek pozivala sve građane i porezne obveznike da prijave svaku informaciju o utaji carine i PDV-a ili nezakonitom ponašanju bilo kog službenika zaposlenog u UNO. Taj poziv ponavljamo i ovom prilikom i napominjemo da se isti može uputiti besplatno na broj 080 02 06 07", navodi se iz Ureda za informiranje UNO BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close