Bez prava ...

Zbog iznošenja lažnih financijskih izvještaja pozvali vlast Grada Mostara na ostavke

Vijesti / Flash | 10. 09. 2016. u 13:09 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom izvještaja o financijskoj reviziji Grada Mostara kojeg je izvršio Ured za reviziju institucija u FBiH, Gradski Odbor Demokratske fronte Mostar pozvao je rukovodstvo Grada Mostara na odgovornost jer su, prema njihovim riječima, isti odgovorni za izradu i fer prezentaciju financijskih izvješća sukladno prihvaćenim okvirom financijskog izvješćivanja, tj Zakonom o proračunu u FBiH, Uredbom o računovodstvu proračuna u FBiH i Pravilnikom o financijskom izvješćivanju i godišnjem obračunu proračuna u FBiH.

''Pozivamo kompletno rukovodstvo Grada Mostara da da ostavku zbog iznošenja lažnih financijskih izvještaja po svim bitnim pitanjima stanje imovina i obveza na dan 31.12.2015.godine. U izvještaju se između ostalog navodi i da su bile lažno prikazane financijske informacije i transakcije'', navodi se u priopćenju GO Demokratske fronte Mostar.

Dodaju kako vlast nije sposobna da provede lokalne izbore u Mostaru, te s tim dodatno oštećuje Grad Mostar, jer ne postoji Gradsko Vijeće koje bi donosilo odluke od vitalnog značaja za funkcioniranje Gradske uprave Grada Mostara.

''Ovo je još jedan dokaz da su građani Mostara u potpunosti zakinuti za sva ljudska prava jer bez trunke ljudskosti novac građana troše, a zatim lažno prikazuju izvješća Uredu za reviziju institucija FBiH'', navodi se u priopćenju.

Na kraju se iz DF-a pitaju do kad će dužnosnici HDZ-a BiH i SDA koji su trenutno na vlasti ''krčmiti naš novac kako je njima "ćeif", dok smo mi obavezni ispunjavati dužnosti prema Gradu Mostaru i državi''.

Smatraju kako je ovakvo ponašanje krajnje neodgovorno prema građanima Mostara, te su im ukazali da strpljenje MOSTARACA ima granicu.

Kopirati
Drag cursor here to close