Stradali

Zbog izgubljenih života u nesrećama u Zenici proglašen Dan žalosti

Vijesti / Flash | 19. 09. 2016. u 13:06 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

V.d. Gradonačelnika Grada Zenice je zbog teške prometne nesreće koja se dogodila 17. rujna 2016. godine u Pečuju, a u kojoj su smrtno stradala trojica mladića proglasio 19.9. 2016. Dan žalosti na području grada Zenice, prenosi Zenicablog.

Dan žalosti će biti obilježen obaveznim isticanjem zastava Bosne i Hercegovine i Grada Zenice na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradi Grada Zenice i drugim institucijama Grada Zenice.

Elektronski i drugi mediji na području grada kao i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija na području grada dužni su svoje programske sadržaje prilagoditi danu žalosti, objavljuje Zenicablog.

Dan žalosti na području Zenice je proglašen zbog smrti trojice mladića, ali istog dana Zenica je ostala bez još dvoje stanovnika također u prometnoj nesreći. Živote su izgubili Zlatko i Dubravka Bučec iz Zenice u teškoj prometnoj nesreći kod Čapljine u subotu ujutro, međutim ne spominju se u odluci o Danu žalosti.

Iz Službe za informiranje Grada Zenice za Bljesak.info priopćeno je kako žale i za članovima obitelji Bučec, jer su također bili stanovnici Zenice, ali i službenici Grada.

Kopirati
Drag cursor here to close