Izvanredne mjere

Zbog gripe potpuna zabrana posjeta u najvećoj bolnici u Sloveniji

Čelnici te klinike kazali su na konferenciji za novinare da očekuju da bi zabrana posjeta mogla trajati između 5 i 14 dana
Vijesti / Flash | 29. 01. 2019. u 16:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog sve većeg broja slučajeva teške gripe i respiratornih infekcija ljubljanski Sveučilišni klinički centar (UKC) u ponedjeljak je uveo potpunu zabranu posjeta na svim svojim odjelima. 

 Čelnici te klinike kazali su na konferenciji za novinare da očekuju da bi zabrana posjeta mogla trajati između 5 i 14 dana i da će u tom vremenu biti dosegnut vrhunac zaraze, zbog koje razmišljaju i o uvođenju uobičajenih izvanrednih mjera za slučaj epidemije, iako se to još do kraja prošlog tjedna nije činilo izglednim. 

 U vodećem slovenskom medicinskom centru istaknuli su potrebu jačanja svijesti o godišnjem cijepljenju protiv gripe za zaštitu imuniteta i stvaranju potrebne barijere protiv širenja te bolesti budući da je procijepljenost protiv gripe među populacijom za sada niska i kreće se oko 4 posto. 

 Slovenski mediji navode ovih dana da je već potvrđen jedan slučaj smrti među oboljelima od gripe, a stvarni broj umrlih nije još poznat. Riječ je o vrlo teškom obliku gripe pa je među hospitaliziranima najviše starijih s kroničnim bolestima, ali ima i dosta mlađih, prenose mediji. 

 Osim toga u ljubljanskom Kliničkom centru navode u utorak da je vrlo mnogo i bakterijskih plućnih infekcija, a među njihovim pacijentima potvrdili su oko 400 slučajeva gripe, iako je broj vjerojatno mnogo veći jer kod svih pacijenata nije bila provedena dijagnostika, javila je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close