više od 100.000 potpisa

Zbog govora mržnje: Peticija protiv ulaska Trumpa u Veliku Britaniju

Vijesti / Flash | 09. 12. 2015. u 14:30 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peticiju kojom se želi zabraniti ulazak američkom republikanskom predsjedničkom kandidatu Donaldu Trumpu u Veliku Britaniju potpisalo je 100.00 ljudi što znači da će zastupnici morati uzeti ovo pitanje u razmatranje.

Peticija je završila na web stranici parlamenta u utorak, a postavljena je kao odgovor na Trumpovu izjavu o zabrani ulaska muslimana u Sjedinjene Američke Države, prenosi BBC.

Svaka peticija sa više od 100.000 potpisa se automatski uzima na razmatranje u parlamentu. Tekst peticije pod naslovom 'Zabrana ulaska Donaldu Trumpu u Veliku Britaniju' glasi:

''Velika Britanija je zabranila ulazak mnogim pojedincima zbog govora mržnje. Isti principi se trebaju primijeniti na sve ostale koji želi ući u Veliku Britaniju. Ukoliko Velika Britanija nastavi sa primjenjivanjem kriterija protiv neprimjerenog ponašanja za one koji žele ući u državu, onda to mora biti ravnopravno za bogate i siromašne, kao i za slabe i moćne građane'', prenosi BBC.

''Mislim da ne trebamo osobu poput Donalda Trumpa u našem glavnom gradu, u kojem živimo ponosno, kao i u našoj državi'', rekla je Tulip Siddiq, zastupnica Hampsteada i Kilburna.

Kopirati
Drag cursor here to close