SDP BiH

ZAVNOBiH je temelj - ništa od troetničke podjele BiH

Vijesti / Flash | 02. 04. 2016. u 18:05 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu je u Sarajevu održano drugo ovogodišnje Strateško planiranje Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, u sklopu priprema za listopadske lokalne izbore. U glavnom središtu skupa nalazila se izrada i promocija izbornih programa lokalnih organizacija SDP BiH, kao i krovni Izborni program stranke.

Na strateškom planiranju sudjelovalo je više od 150 predsjednica i predsjednika, te tajnika županijskih, regionalnih, gradskih i općinskih organizacija. Sve lokalne organizacije su do danas već završile nacrte svojih izbornih programa, te bi u narednih deset dana trebali usvojiti završne verzije programa, koji će SDP građanima ponuditi na lokalnim izborima u listopadu.

Kroz predavanja, radionice i rasprave sudionici su razmjenjivali iskustva i dobre prakse kako bi lokalne organizacije svojim građanima ponudile što bolje programe i efikasnije se borile za razvoj svojih zajednica.

''U sklopu svog programa osim lokalnih politika moramo ponuditi, zagovarati i beskompromisno se boriti za jedinstvo države, obranu njezinih ključnih nadležnosti i institucija, te daljnje jačanje države BiH'', naveo je Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH.

Nazočnima je skrenuo pozornost kako je u BiH u jeku borba za i protiv troetničke podjele BiH, te kako SDP u svakom mjestu, u svakom gradu i općini mora jasno pokazati svoje opredjeljenje za jedinstvenu državu i jedinstveno društvo na temeljima ZAVNOBiH-a.

Na Strateškom planiranju je najavljena i Programska konvencija. Novina je to što će SDP ove godine umjesto jedne središnje napraviti početnu veliku Programsku konvenciju u Sarajevu, a nakon toga će krenuti u niz lokalnih programskih konvencija u svim općinama i gradovima.

SDP BiH na ovaj način još jednom pokazuje svoje opredjeljenje za izravan kontakt s građanima i skupove u kojima se može čuti glas ''običnog'' čovjeka.

Predsjednicima općinskih i gradskih organizacija podijeljeni su i prvi primjerci lista ''Glas slobode'', koji SDP BIH ponovno pokreće 107 godina nakon što je izašao prvi broj. Do 15. travnja će se širom Bosne i Hercegovine podijeliti 50.000 primjeraka ove novine, koja će ubuduće izlaziti jednom mjesečno.

Kopirati
Drag cursor here to close