Janje sjedilo između djece

Zaustavljeni u Austriji, putovali iz Hrvatske za Berlin s janjetom

Ispostavilo se da je riječ o njemačkoj obitelji, koja je putovala iz Hrvatske za Berlin.
Vijesti / Flash | 20. 08. 2023. u 09:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici policije Salzburga imali su krajnje neobičnu intervenciju ovih dana. Naime, njima su zabrinuti građani prijavili da je u jednoj ulici parkiran automobil u kojem se nalazi janje!

Policija je došla na lice mjesta i zaista u automobilu njemačkih tablica pronašla jagnje kako sjedi na improviziranom krevetu od kutije s dekom i sijenom.

U trenutku zlaska policije na teren, vlasnik automobila nije bio prisutna. Policajci su ga sačekali kako utvrdili činjenično stanje.

Naime, ispostavilo se da je riječ o njemačkoj obitelji, koja je putovala iz Hrvatske za Berlin. Ovaj 49-godišnji Nijemac je u Hrvatskoj dobio malo janje na poklon. Kako je objasnio, ovca ga je odbacila i on ga je, zbog ljubavi prema životinjama, želio ponijeti kući gdje je planirao da ga njeguje na svojoj farmi. Inače, tijekom transporta životinja je sjedila u sredini između djece i ona su je držala.

Službeni veterinar koji je obaviješten, i zbog nepoštovanja propisa i obavezne karantene janje, koje je nazvano “Chili”, naknadno je prebačeno na potrebne veterinarske preglede i četiri tjedna karantene. O cijelom slučaju obaviještena su nadležna tijela.

Očekuje se da će 49-godišnjak i njegova porodica moći da preuzmu “Chili” nakon isteka karantena i u skladu s propisima transportiraju ga u Berlin.

Kopirati
Drag cursor here to close