Popis

Zaustavljena procedura dodjele 'Medalje otpora'

''Imali smo znatan broj primjedbi koje su došle u pisanoj formi, što od pojedinaca, što od udruženja. Sada to sve treba usuglašavati s predlagačima popisa.''
Vijesti / Flash | 22. 02. 2019. u 11:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ogroman broj primjedbi stigao je u Ministarstvo za boračka pitanja FBiH zbog popisa kandidata predloženih za dodjelu 'Medalje otpora', zbog čega je procedura dodjele ovog priznanja, kako piše Avaz, privremeno i zaustavljena.

Vlada usvaja

''Imali smo znatan broj primjedbi koje su došle u pisanoj formi, što od pojedinaca, što od udruženja. Sada to sve treba usuglašavati s predlagačima popisa. Tek kada bude usuglašeno, uredba o dodjeli 'Medalje otpora' ići će na usvajanje na jednu od sjednica Vlade FBiH. Vidjet ćemo kada će to biti'',  kratko je kazao Salko Bukvarević, ministar za boračka pitanja FBiH.

Popis kandidata za dodjelu ovog priznanja zaslužnima za organiziranje otpora sačinile su četiri organizacije, „Zelene beretke“, Patriotska liga BiH, Organizatori otpora BiH i Organizatori otpora HVO-a. Prošle je godine formirana komisija, koju čine predstavnici ovih organizacija i Ministarstva za boračka pitanja, a koja je utvrdila prijedlog.

Negativne reakcije

Popis koji je sačinjen ima 600 imena i skriven je od očiju javnosti uz obrazloženje da je riječ samo o prijedlogu kandidata koji trebaju proći provjeru, i to nakon što Vlada FBiH usvoji uredbu koja precizira kriterije tko može dobiti 'Medalju otpora'.

 

Kopirati
Drag cursor here to close