Slučaj Memić

Zatraženo produženje pritvora Dupovcu i Mutapu

"Tužiteljstvo BiH je proširilo istragu u ovom predmetu i nastavlja intenzivno provođenje istražnih radnji u narednom razdoblju"
Vijesti / Flash | 27. 04. 2021. u 17:32 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine Sudu BiH uputilo je prijedlog da se Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu, osumnjičenima u okviru istrage o stradanju Dženana Memića mjera pritvora produži za naredna tri mjeseca, javlja Anadolija.

Kako je priopćeno iz Tužilaštva BiH mjera pritvora predložena je zbog "opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i naročitih okolnosti krivičnog djela zbog kojih bi boravak osumnjičenih na slobodi izazvao uznemirenje građana i javnosti".

Prijedlog je proslijeđen Sudu BiH.

"Tužiteljstvo BiH je proširilo istragu u ovom predmetu i nastavlja intenzivno provođenje istražnih radnji u narednom razdoblju", ističe se u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Dženan Memić je u noći 8. veljače 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži zadobio ozljede opasne po život. Preminuo je 15. veljače na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Ljubi i Bekriji Seferoviću, optuženima za izazivanje prometne nesreće u kojoj je poginuo Memić, u Županijskom sudu u Sarajevu 13. siječnja 2020. godine izrečena je oslobađajuća presuda. Seferovići su i prvostepenom presudom bili oslobođeni. No, Vrhovni sud Federacije BiH je ukinuo presudu i vratio je na ponovno suđenje.

Kopirati
Drag cursor here to close