Kakav će biti odgovor?

Zatraženo obasjavanje Starog mosta bojama i grbom Zrinjskog

Mostarski Stari most je često bio osvijetljen u raznim bojama kao znak podrške raznim institucijama, državama i sl. no nikada nije zasvijetlio u bojama najtrofejnijeg kluba Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Flash | 19. 05. 2023. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski odbor HRS-a Mostar uputio je danas inicijativu Gradonačelniku Mariju Kordiću za obasjavanjem Starog mosta i HD Herceg Stjepan Kosača bojama i grbom HŠK Zrinjski Mostar, ovogodišnjeg osvajača dvostruke krune u nogometu u BiH.

Kako su kazali, Mostar kao jedini multinacionalni grad u BiH treba služiti kao pozitivan primjer uvažavanja drugog i drugačijeg. Gradonačelnik Mario Kordić je u više navrata isticao ovu činjenicu i istom se hvalio, kao i radom gradske uprave i njezinih institucija.

"Ovo je idealna prilika da nam Mario Kordić svima pokaže da u stvarnosti upravlja cijelom Gradskom upravom i naloži osvjetljivanje Starog mosta i HD Herceg Stjepan Kosača sukladno Odluci Gradskog vijeća o obasjavanju objekata u vlasništvu Grada Mostara".

"Ujedno koristimo ovu priliku da u ime cijelog Gradskog odbora HRS-a Mostar čestitamo igračima, navijačima i simpatizerima HŠK Zrinjski osvajanje duple titule", stoji u priopćenju.

Mostarski Stari most je često bio osvijetljen u raznim bojama kao znak podrške raznim institucijama, državama i sl. no nikada nije zasvijetlio u bojama najtrofejnijeg kluba Bosne i Hercegovine.

Ostaje za vidjeti hoće li ovoga puta gradonačelnik odgovoriti pozitivno na upit HRS-a obzirom da su mostarski 'Plemići' ostvarili povijesni uspšjeh osvojivši dvostruku krunu ove sezone.

Podsjetimo prije skoro dvije godine, gradonačelnik Grada Mostara u intervjuu za Bljesak.info kazao je kako nitko ne može svojatati Stari most.

"Ne može dominirati pristup da Stari most i Stari grad neki ljudi više prisvajaju kao da je taj dio grada više nečiji nego moj ili vaš", istaknuo je, te dodao kako "Grad Mostar može i treba preuzeti i voditi brigu o svim objektima koji se u Gradu nalaze".

"Kako sam i ranije kazao trudit ćemo da još više da to bude tako. Politici i političkim porukama u zaštićenoj zoni nije mjesto. Pogotovo nam ne trebaju poruke u gradu kao što je Mostar koji nosi i svoje političke terete", naglasio je tada Kordić.

Zahtjev Hrvatske republikanske stranke

Poštovani gradonačelniče gosp. Mario Kordić, ovim putem želimo zatražiti od Vas, sukladno Odluci Gradskog vijeća Grada Mostara o načinu obasjavanja objekata u vlasništvu Grada Mostara objavljenoj u "Službenom glasniku Grada Mostara" broj 7, godina XVII, Mostar, 20. travnja 2021., dopuštenje za obasjavanje Starog mosta i Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača u utorak 23. svibnja 2023. od 20:30 sati grbom HŠK Zrinjski.

Nakon povijesnog uspjeha osvajanja Kupa BiH i Premijer lige BiH te nakon što će opet u velikim nogometnim europskim natjecanjima promovirati naš grad i našu državu držimo da je vrijedno i potrebno da se Stari most i Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača osvijetli grbom najuspješnijeg kluba u BiH.

U iščekivanju Vašeg potvrdnog odgovora srdačno Vas pozdravlja Gradski odbor HRS-a Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close