Košarac

Zastupnički dom: Za sve postoji prvi put

Vijesti / Flash | 31. 05. 2017. u 10:58 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Kluba zastupnika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac kazao je danas novinarima da činjenica da su neki od članova vladajuće koalicije na razini institucija BiH kritizirali ukupno stanje u Vijeću ministara BiH te relaciju Vijeća i parlamenta, potvrđuje opravdanost zahtjeva Kluba zastupnika SNSD-a za smjenu Vijeća ministara.

Košarac smatra kako je rad Vijeća ministara neefikasan te je naveo da je tijekom posljednjih 6-7 mjeseci, na temelju relacije Vijeće ministara i Zastupničkog doma PSBiH, na prijedlog Vijeća usvojeno samo nekoliko zakona.

''Neki kažu dva, neki pet, to dovoljno govori o tome da oni koji vrše vlast ni sami ne znaju koliko je zakona usvojeno'', istaknuo je.

Nakon što je predsjedavajući Zastupničkog doma PSBiH Šefik Džaferović nije udovoljio zahtjevu Kluba zastupnika SNSD-a za pauzom, oni su napustili današnju sjednicu ovog doma, a Košarac je istaknuo da se takvo nešto dogodilo prvi put u povijesti Zastupničkog doma.

Smatra da je takva odluka Džaferovića rezultat upornog stava Kluba zastupnika SNSD-a da Džaferović ne može predsjedavati Zastupničkim domom.

''To mnogo više govori o samoj atmosferi u Zastupničkom domu, s obzirom na činjenicu da je dnevni red potpuno isprazan'', kazao je Košarac.

Kopirati
Drag cursor here to close