PSBIH

Zastupnički dom podržao prijedlog proračuna i revizorska izvješća

Vijesti / Flash | 14. 12. 2016. u 19:01 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine podržao je Prijedlog zakona o proračunu institucija i međunarodnih obveza BiH za 2017. godinu u drugom čitanju, ali nisu podržali ni jedan od amandmana na ovaj zakon.

Predsjedništvo BiH je u studenom utvrdilo Prijedlog zakona o proračunu i dostavilo ga u parlamentarni postupak, a uz prihod od 950 milijuna KM za financiranje institucija, uključeni su i prihodi za servisiranje vanjskog duga, piše Fena.

Podržano je i izvješće Ureda za reviziju institucija BiH o reviziji izvršenja državnog proračuna za prošlu godinu kao i pojedinačna revizorska izvješća za 73 bh. institucije.

Od ukupnog broja revidiranih institucija, pet je dobilo mišljenje s rezervom i skretanjem pažnje, jedno mišljenje s rezervom, 67 je dobilo pozitivno mišljenje, a od toga 40 pozitivno mišljenje sa skretanjem pažnje.

Podršku danas nije dobila inicijativa zastupnika SDP BiH Denisa Bećirovića kojom je Vijeće ministara trebalo u roku od šest mjeseci pripremiti izmjene Izbornog zakona tako da se propiše kako izabrani član Predsjedništva BiH ne smije biti član političke stranke.

Međutim, usvojena je inicijativa Bećirovića kojom se zadužuje Vijeće ministara da u roku od 90 dana u parlamentarni postupak dostavi Prijedlog zakona o nagradi ZAVNOBiH-a.

Zastupnici su podržali inicijativu zastupnika SDS-a Borislava Bojića kojom se zadužuje Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH za izradu posebnog izvješća o izgledu, upotrebi i zaštiti državnih, odnosno službenih obilježja u BiH.

Podržano je i Izvješće o izvršenju proračuna za 2015. godinu te je dana suglasnost za ratificiranje deset međunarodnih sporazuma.

Kopirati
Drag cursor here to close