Zabrana simbola Europe

Zastupnicima mađarske opozicije zabranjeno unošenje zastave EU u Parlament

Vijesti / Flash | 20. 11. 2014. u 16:02 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnicima iz opozicije mađarskom premijeru Viktoru Orbanu u srijedu je bilo zabranjeno unijeti europsku zastavu u parlament u Budimpešti, doznaje se iz njihove stranke.

Agenti službi sigurnosti blokirali su dvoje socijalističkih zastupnika na zahtjev predsjedništva skupštine dok su pokušavali sjesti na svoja mjesta noseći zastavu Evuopske unije, precizirala je Socijalistička stranka.

Predsjednik skupštine Laszlo Kover, blizak predsjedniku Orbanu proglasio je u svibnju nepoželjnom europsku zastavu postavljenu uz nacionalne zastave, mjesec dana poslije izbornog uzleta njihove stranke Fidesz.

Orban je od tada često pokazivao nepovjerenje prema Europskoj uniji i SAD-u optužujući ih da se miješaju u mađarske unutarnje stvari.

''Odbijati zastavu u parlamentu je suprotno europskim vrijednostima'', izjavila je u srijedu Ildiko Bangone Borbely, jedna od zastupnica koji su bili blokirani u srijedu.

Orban je negirao u srijedu u jednom razgovoru da vodi "prorusku" politiku i potvrdio da će Mađarska kao članica NATO-a i EU-a biti lojalna svojim saveznicima".

Kopirati
Drag cursor here to close