PFBiH

Zastupnici SBB-a ne žele sudjelovati u radu Zastupničkog doma

Vijesti / Flash | 22. 03. 2016. u 16:07 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici Kluba Saveza za bolju budućnost, održanoj tijekom današnjeg zasjedanja Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, zastupnici tog kluba jednoglasno su odlučili da ne sudjeluju u radu sjednice, najavivši da će biti suzdržani po svim točkama dnevnog reda.

To je zastupnicima Zastupničkog doma za govornicom priopćio predsjednik Kluba SBB-a Nasir Beganović.

‘’Nakon svega sto se događa već dva, tri mjeseca, a naročito zbog pokušaja da se predsjedniku SBB-a Fahrudinu Radončiću perfidno onemogući čak i liječenje, Klub SBB-a je odlučio da zbog politički motiviranog procesa, pritisaka na brojne liječnike i ataka na Radončića i SBB, na današnjoj sjednici ne sudjelujemo u diskusiji ili raspravi, odnosno budemo suzdržani prilikom glasanja o svim točkama’’, izjavio je Beganović.

Poručio je "svim onima koji će nakon ovoga s razlogom otvoriti pitanje stabilnosti koalicije i njene efikasnosti" da "sami razmisle kome i zašto Radončić treba u pritvoru, a ne na slobodi da svojom pozitivnom energijom i znanjem pomogne u ekonomskom spasu zemlje".

‘’Narod je gladan i nestrpljiv, problema je ionako previše, ali ko god da misli da će nas, našeg predsjednika ili cijeli narod uplašiti montiranim procesima, grdno se vara’’, naglasio je Beganović.

Zastupnici SBB-a, poručio je, žele vjerovati u društvo jednake šanse, pravde, neovisnog i profesionalnog pravosuđa, ali će "privatizaciju države i pravosudnih institucija za uništavanje ljudi uvijek institucionalno sprječavati uz pomoć ovog Parlamenta, svih stranaka i međunarodnog faktora".

Ovu odluku trenutno razmatra Kolegij Zastupničkog doma Parlamenta FBiH. SBB sa SDA i Koalicijom predvođenom HDZ-om čini parlamentarnu većinu.

Kopirati
Drag cursor here to close