Po hitnoj proceduri

Zastupnici PSBiH odbili razmatranje izmjena zakona o plaćama

Vijesti / Flash | 07. 03. 2017. u 13:31 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon jednosatne pauze u zasjedanju Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zastupnici nisu prihvatili da se izmjene zakona o plaćama i o institucijama BiH razmatraju na današnjoj sjednici po hitnoj proceduri.

To su predložili zastupnici Socijaldemokratske partije BiH Mirsad Mešić i Denis Bećirović, a ovim izmjenama predviđeno je da izabranim i imenovanim dužnosnicima ukine pravo na jubilarnu naknadu.

Kako je nakon pauze obrazložio Damir Bećirović, zastupnik Demokratske fronte (DF) koji je tražio pauzu u zasjedanju, potrebno je poštovati Poslovnik u dijelu koji nalaže da se zastupnici koji su u dvorani, a na glasuju ubrajaju u broj suzdržanih glasova.

To se u ovom slučaju odnosi na zastupnike stranaka okupljenih u koaliciju nazvanu Savez za promjene. Oni danas nazoče zasjedanju, ali ne glasuju o točkama dnevnog reda.

Takav stav zauzeli su nakon što je agent BiH Sakib Softić Međunarodnom sudu pravde u Haagu predao zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za agresiju i genocid.

Dužnosnici iz Republike Srpske smatraju da je to izazvalo duboku političku krizu u BiH, a zastupnici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) iz tog razloga odbili su uopće biti na sjednici jer smatraju da se nisu stekli demokratski uvjeti za održavanje sjednice.

Kopirati
Drag cursor here to close