Produžen život

Zastupnici odbili raspravljati o smjeni Džaferovića

Vijesti / Flash | 15. 01. 2015. u 10:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolegij Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, kao ni Prošireni kolegij ovog doma nisu prihvatili da se inicijativa za smjenu Šefika Džaferovića s dužnosti predsjedatelja tog doma uvrsti u dnevni red sjednice zakazane za danas.

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović (SDA) izjavio je kako su za tu inicijativu glasovali samo članovi kolegija dva kluba i to SNSD, čija to i bila inicijativa, te Saveza za bolju budućnost BiH.

SNSD je zatražio smjenu Džaferovića nakon što je potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo najavio da će Tužiteljstvu BiH proslijediti dokumentaciju koja se odnosi na odgovornost Džaferovića i drugih vezano za ratna događanja u Vozućoj.
Predsjednik Kluba SNSD-a u Zastupničkom domu PSBiH Staša Košarac kazao je novinarima da je SNSD predložio smjenu kao točku dnevnog reda - Prijedlog odluke o razrješenju Džaferovića s pozicije predsjedavajućeg - naglašavajući da su Kebine optužbe osnovane.

''S obzirom da predsjedavajući predstavlja Dom on to ne može činiti u Domu u kome dolazimo mi iz Republike Srpske jer se sumnjiči da je prikrio i kasnije nije procesuirao kazneno djelo ratnog zločina'', pojasnio je Košarac.

Iznio je podatak da su Srbi osuđeni, zaključno s 31. prosinca 2014. godine, na 1.200 godina zatvora, a Bošnjaci na oko 180 godina i Hrvati nešto manje te je dodao da SNSD ima univerzalni pristup prema ratnim zločinima, ali ne može vjerovati Tužiteljstvu BiH koje nije procesuiralo odgovorne za ratne zločine nad Srbima.

Džaferović je i danas ponovio da se radi o gnusnoj laži, monstruoznoj konstrukciji te je i sam pozvao Tužiteljstvo BiH da se što prije očituje o tome, najavivši da će, ako se protiv njega pokrene kazneni postupak, sam odstupiti s mjesta predsjedatelja.

Istaknuo je kako ukoliko se tvrdnje Kebe pokažu kao laž, zahtijevat će da se protiv Mirsada Kebe pokrene kazneni postupak zbog lažnog prijavljivanja.

Razmatranje ove inicijative, prenijela je Fena, mogu zatražiti zastupnici i na samoj sjednici Zastupničkog doma PSBiH, što će, prema najavi Košarca uoči sjednice, ovaj klub to i uraditi.

Kopirati
Drag cursor here to close