Dva tjedna

Zastupnici i izaslanici na kolektivnom godišnjem odmoru

Vijesti / Flash | 22. 07. 2016. u 10:00 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici i izaslanici Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine od ponedjeljka, 8. kolovoza bit će na dvotjednom kolektivnom godišnjem odmoru, javlja agencija Anadolija.

Odluku o tome, odnosno rješenja o godišnjem odmoru zastupnika i izaslanika donijet će Zajednička komisija za administrativne poslove na predstojećoj sjednici, potvrdio je za AA Momčilo Novaković, drugi zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za administrativne poslove Parlamentarne skupštine BiH.

"Zastupnici i izaslanici koristit će pola godišnjeg odmora. Takva odluka će biti donesena, a druga polovina je po izboru poslanika. Suštinski nema te druge polovice uopće", istakao je Novaković.

Zastupnici i izasalnici PSBiH koriste kolektivni godišnji odmor iako se čeka da Bosna i Hercegovina ratificira parafirani Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) s EU kako bi njegove odredbe mogle stupiti na snagu.

Drugi zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za administrative poslove Parlamentarne skupštine BiH istaknuo je kako je, ukoliko se ukaže potreba, moguće prekinuti godišnje odmore.

"Uvijek kada se donose takva rješenja za godišnji odmor, postoji klauzula koja kaže da će u slučaju potrebe zastupnici prekinuti godišnji odmor i odazvati se pozivu na sjednicu", ističe Novaković.

Za sada ostaje da se zastupnici i izaslanici Parlamentarne skupštine BiH na posao vraćaju 23. augusta, pred sjednicu koja je planirana za posljednji dan tog mjeseca, odnosno 31. kolovoza.

"Sljedeća sjednica planirana je za 31. kolovoz, a prije nje moraju se obaviti pripreme kroz sjednice komisija. Uobičajno je da sedam dana ranije budu komisije i sve ostalo kako bi se sve pripreme završile",rekao je Novaković.

Prije odlaska na kolektivni godišnji odmor zastupnici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH imat će sjednicu 1. kolovoza, a sjednicu bi trebao održati i Dom naroda PSBIH, ali njen termin još uvijek nije obznanjen.

Kopirati
Drag cursor here to close