Strateška mjesta

Zašto se nekome ne da prebrojati 50 listića?

Vijesti / Flash | 06. 10. 2016. u 13:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok se na ''strateški mjestima'' danima nakon izbora lome koplja oko brojanja glasova, male sredine nitko ne spominje, ali i ne broji.

Naime, iako se čini da bi se sve moglo prebrojati na prste jedne ruke, rezultati iz Općine Istočni Drvar u Republici Srpskoj zapeli su napola.

U toj općini registrirano je 190 birača, koji su za dva kandidata glasovali na dva biračka mjesta.

No, prema najnovijim podacima Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, obrađeno je samo jedno biračko mjesto, dok drugo još uvijek nije došlo na red.

Prema dostupnim podacima, obrađeno je 140 listića od čega je 126 važećih, a 14 nevažećih.

Kandidat za načelnika Milka Ivanković (Zavičajni socijaldemokrati - Mile Marčeta) dobila je 101 glas, a Milovan Mihajlović (Socijalistička partija) 25 glasova.

Iako preostalih 50 glasova, čak i da svi pripadnu Mihajloviću, ne bi promijenili ništa po pitanju pobjednika u utrci za općinskog načelnika, čudno je kako danima preostale glasove nitko ne broji jer je neizvijeno u utrci za općinsko vijeće.

Kad su u pitanju glasovi za općinsko vijeće važećih je 135 listića, a nevažećih pet. No, 50 listića bi moglo promijeniti dosta toga u ovoj utrci jer Srpska demokratska stranka sa deset, Demokratski narodni savez s osam, Narodni demokratski pokret sa sedam, Socijalistička partija i Partija ujedinjenih penzionera sa po šest glasova vode tijesnu bitku za ulazak u Općinsko vijeće.

U Istočnom Drvaru prema popisu iz 2013. godine živi 109 osoba u 35 domaćinstava u tri naselja. Riječ je o najmlađoj općini u BiH koja je prije rata pripadala Općini Drvar, a 1991. godine imala je 67 stanovnika. Površina ove općine je nešto više od 75 četvornih kilometara.

 

Kopirati
Drag cursor here to close