Brojanje u Srebrenici

Zašto se Bošnjacima šuti?

Vijesti / Flash | 12. 10. 2016. u 07:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je fašističkim izjave sarajevskih političara i Ćamila Durakovića da je neprihvatljivo da Srbin bude izabran za načelnika općine Srebrenica, ističući da strani diplomati i predstavnici EU trebaju osuditi takve istupe.

"Ne mogu se pomiriti s takvim negativnim stavovima prema Srbima i zaista mi nije jasno zašto nitko od stranih diplomata i predstavnika EU nije osudio takve istupe", rekao je Dodik te istaknuo kako su to neprihvatljive i štetne izjave koje ruše daytonsku BiH, prenijela je Srna.

"Srebrenica se nalazi unutar Srpske! Zašto Srbin ne može biti načelnik? Takvim stavom bošnjački političari ruše ustavni poredak zemlje koji počiva na ravnopravnosti svih naroda", rekao je Dodik za Večernje novosti.

Ocijenio je kako je neprihvatljiv bošnjački inženjering, kojim se pokušava osporiti Grujičićeva demokratska pobjeda.

Predsjednik Srpske kaže kako strani diplomati i predstavnici EU sigurno ne bi prešutjeli da je netko od srpskih političara ili dužnosnika izjavio tako nešto.

"Takve izjave su nedemokratske i netolerantne, a strani diplomati koji dolaze iz zemalja s najvišim demokratskim vrijednostima nijemo gledaju napade na srpskog kandidata koji je dobio legalnu podršku većine naroda", rekao je Dodik.

Istaknuo je kako zahtjev SDA da budu poništeni izbori u Srebrenici ne dolazi u obzir i da to predstavlja nastavak harange lidera ove stranke Bakira Izetbegovića, koji se ne može pomiriti s činjenicom da je Grujičić dobio podršku naroda.

Dodik je rekao kako Izetbegovićev zahtjev za ponavljanje izbora u Srebrenici predstavlja priznanje izbornog poraza.

"Izetbegović i SDA doživjeli su ozbiljan politički poraz i sada oprobanom metodom pokušavaju svu krivicu prebaciti na Milorada Dodika i Republiku Srpsku", kaže Dodik dodavši kako ovakav načina obračuna s njim nije ništa novo.

"Izetbegović se pokušava putem svog suda i tužiteljstva obračunavati s Miloradom Dodikom. To znamo i to nije ništa novo, jer to radi već duže. Međutim, to je najbolji način da mu Sud i Tužiteljstvo propadnu", poručio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close