SDP se pita

Zašto gori Fabrika duhana Mostar?

Vijesti / Flash | 16. 09. 2016. u 12:58 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''S obzirom da je Vlada Federacije BiH već donjela odluku o prodaji ovog preduzeća, vrlo je jasno da strukture unutar koalicije SDA-HDZ-SBB već imaju jasnu ideju kome i na koji način prodati Fabriku duhana, te da su upravo ove pljačke i paljevine njihovo sredstvo kako bi što brže i lakše došli do tog cilja, odnosno da bi novi kupac što bolje prošao'', priopćio je Forum mladih mostarskog ogranka SDP-a BiH.

Stranka navodi kako je već upozoravala kako se imovina ovog poduzeća konstantno uništava te da su stanovnici mostarskog naselja Tekija svakodnevno svjedoci dobro planiranog devastiranja objekata FDM-a.

''Iz Fabrike se iznijelo ono što se moglo iznijeti, davno su izneseni strojevi, a u zadnjih godinu dana 'očišćeni' su i uredski i drugi prostori. Tako se nerijetko moglo vidjeti ljude koji iz okruga Fabrike iznose ormare, police, te su za kraj odnesene čak i vodovodne cijevi koje su iskopane iz dvorišta zgrade.

Međutim, ni ovo izgleda nije bilo dovoljno, te se krenulo u ono što je izgleda zadnji korak ka konačnom uništenju FDM-a. U zadnjih dana Fabrika je gotovo svaki dan gorila, odnosno svaki dan je podmetnut barem jedan požar. Nevjerojatno je da još nitko od zvaničnih organa nije reagirao na ovo, te upravo tu njihovu šutnju smatramo odobravanjem svega što se radi'', navodi mostarski SDP i dodaje kako Mostarom već dugo kruže priče kako će se ovdje graditi tržni centar, ili slični objekti.

''GO FOM SDP BiH Mostar prije svega poziva MUP HNŽ, koji je odgovoran za zaštitu državne imovine da počne raditi svoj posao i zaštiti našu imovinu, te da u što skorijem roku pronađe krivce za ovu pljačku. Podsjećamo da glavno raskrižje na Tekiji pokrivaju nedavno postavljene kamere, te da uz pomoć istih krivce nije teško pronaći. Osim MUP-a pozivamo gradske i županijske vlasti da što prije pronađu način za kontinuiranu zaštitu naše Fabrike, te isto tako upozoravamo da ukoliko to nisu u stanju, nama, građanima ovog grada, ne preostaje ništa drugo nego da sami organiziramo zaštitu objekta u kojem su roditelji mnogih od nas proveli svoj radni vijek, i tako zauvijek tu ostavili dio sebe'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close