Tegeltija

Zarobljeno Vijeće ministara

Vijesti / Flash | 13. 04. 2017. u 07:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar financija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je da je Vijeće ministara BiH zarobljenik političkih odnosa, prije svega između Bošnjaka i Hrvata, a da su ministri iz Srpske, nažalost, prihvatili da budu dio tog nesporazuma.

Tegeltija je ocijenio da Savez za promjene treba definirati svoj status u Vijeću ministara BiH, jer ima lošu poziciju i ne vodi dovoljno računa o interesu Republike Srpske.

Dodao je kako Savez za promjene ima problema s koalicijskim partnerom na razini BiH koji se, očigledno, podcjenjivački odnosi prema njemu, te da te probleme Savez pokušava prenijeti u Narodnu skupštinu Republike Srpske, prenijela je Srna.

Tegeltija je rekao sinoć za Radio-televiziju Republike Srpske da Savez za promjene nije prihvatio zaključak Narodne skupštine da predstavnici Srpske sudjeluju u zajedničkim institucijama kada je to u interesu Srpske, dok SNSD to poštuje.

Objasnio je kako su zastupnici i izaslanici SNSD-a i DNS-a nedavno ušli u Parlament BiH iz dva razloga - jer je bilo riječi o pitanjima od interesa za Republiku Srpsku i da sačuvaju obraz BiH.

"Kakve poruke šaljemo o BiH u trenutku kada ne možemo ispoštovati svoje dvije obveze? Kakve šaljemo poruke, ne prema Međunarodnom monetarnom fondu, nego i prema Europskoj banci za obnovu i razvoj, prema Svjetskoj banci i ostalim kreditorima", upitao je Tegeltija.

Istaknuo je kako SNSD oduvijek čuva obraz BiH čiji europski put nikada nije bio ugrožen zbog ove stranke, te da Vlada Republike Srpske ispunjava sve obveze.

"SNSD neće blokirati Reformsku agendu i zbog toga smo se pojavili. Naše insistiranje nije da ne sudjelujemo u radu, već da se na dnevni red parlamenta BiH stave sva otvorena pitanja", poručio je Tegeltija i dodao da u Srpskoj nema nijednog pitanja koje nije na dnevnom redu.

Naveo je kako ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak treba posložiti prioritete u svom radu i da nije logično da se prvo bavi Predstavništvom Srpske u Izraelu, a ne veleposlanikom koji članu Predsjedništva BiH otvara poštu.

Kopirati
Drag cursor here to close