Službeni mail

Zaposlenici KCUS-a obaviješteni da “mogu ići na proteste”

Vijesti / Flash | 28. 04. 2023. u 14:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poziv na prosijede u Sarajevu dobili su i zaposlenici KCUS-a, gdje je generalna direktorica Sebija Izetbegović, zastupnica SDA u Skupštini KS i supruga predsjednika stranke Bakira Izetbegovića, piše Avaz.

U mailu koji su dobili uposlenici KCUS-a piše kako oni koji žele ići na proteste mogu iskoristiti neplaćeno odsustvo.

Zatraženo je i da se dostavi spisak zaposlenika koji će biti na prosvjedima od 13:30 do 16:00 sati i da se on dostavi Rukovodiocu sektora.

Foto:Avaz / zaposlenici KCUS-a obaviješteni da “mogu ići na proteste”

Podsjetimo, grupa građana se okupila ispred zgrade Parlamenta FBiH na poziv neformalne grupe građana ReStart, ali i SDA koja je pozvala građane nakon jučerašnje odluke visokog predstavnika Christian Schmidt o deblokadi FBiH.

Kao što je svima poznato, direktorica KCUS-a je Sebija Izetbegović, supruga lidera SDA Bakira Izetbegovića i sama članica te stranke iz koje su danas zvanično putem društvenih mreža pozvali na prosvjede, prenosi N1.

Osim toga, mnogim građanima je putem SMS poruke isti poziv poslan, a danas uoči sjednice u Parlamentu FBiH Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde rekao je da je SDA, kako tvrdi, “iskoristila BH Telecom, javno poduzeće da u njihovo ime poziva na prosvjede”.

 

Kopirati
Drag cursor here to close