Orašje

Zaplijenjeno preko 250 kilograma duhana

Vijesti / Flash | 03. 03. 2017. u 11:54 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru operativne akcije "Pegasus", službenici Postrojbe granične policije Orašje u četvrtak su zaplijenili 267 kilograma duhana, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Graničnom kontrolom "mercedesa" bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao R. T. (1971.), državljanin Bosne i Hercegovine, otkriveno je 39 kilograma rezanog duhana bez akciznih markica.

Također, pretresom obiteljske kuće i pomoćnih objekata vlasništvo R.T. u općini Donji Žabar nađeno je i 228 kilograma duhana u listu.

O događaju su obaviješteni Tužiteljstvo BiH i Sud BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "nedozvoljen promet akciznih proizvoda", protiv R. T. će biti podneseno izvješće Tužiteljstvu BiH.

Istoga dana, u okviru operativne akcije "Pegasus", službenici Postrojbe granične policije Dobrljin su oduzeli 1.000 kutija cigareta Marble i 500 kutija Marlbora bez akciznih markica.

Kutije cigareta otkrivene su graničnom kontrolom autobusa koji prometuje na relaciji Banja Luka - Bihać. Vozilom je upravljao bh. državljanin F. D. (1962.).

O događaju su obaviješteni Tužiteljstvo BiH i Sud BiH. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju.

Službenici Postrojbe granične policije Bijeljina u petak su slobode lišili B. Ć. (1992.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Centar javne sigurnosti Banja Luka.

Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske raspisao potragu zbog kaznenog djela „izazivanje opće opasnosti".

Osoba je kontrolirana prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača i bit će predana nadležnom tijelu, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close