Crna Gora

Zaplijenjene cigarete vrijedne skoro četiri milijuna eura

Vijesti / Flash | 28. 03. 2017. u 13:18 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Uprave policije Crne Gore, u suradnji sa službenicima Uprave carina, realizirali su akciju pod nazivom "Šah", prilikom koje je zaplijenjeno 3.938.000 paklica cigareta, bez akciznih markica, u vrijednosti od 3,9 milijuna eura, javlja Agencija Anadolija.

"Postupajući po nalogu Specijalnog državnog tužiteljstva, izvršen je pretres kuće i pomoćnih prostorija, kao i tvrtke pod nazivom 'Golden Gate', čiji su objekti u vlasništvu P. Đ. iz Tuzi. Tom prilikom policijski i carinski službenici su zaplijenili 3.938.000 paklica cigareta, bez akciznih markica, u vrijednosti od oko 3,9 milijuna eura, koje su, kako se sumnja bile namijenjene prodaji na sivom tržištu na teritoriji Crne Gore i daljem krijumčarenju ka zemljama Zapadne Europe'', priopćeno je iz crnogorske policije.

Policijski službenici na rasvjetljavanju ovog događaja poduzimaju sve neophodne mjere i radnje.

''Policijski službenici vrše i kontrolu tvrtke 'Novi duvanski kombinat' AD Podgorica, u cilju utvrđivanja eventualne povezanosti odgovornih osoba u pravnom licu, u vezi sa proizvodnjom određenih brendova u toj tvornici koji su pronađeni prilikom pretresa gore navedenih objekata. Policijski službenici će nastaviti sa poduzimanjem aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja svih činjenica relevatnih za rasvjetljavanje ovog događaja i identificiranja i procesuiranja osoba osumnjičenih za krijumčarenje cigareta'', navodi se u priopćenju policije.

Kopirati
Drag cursor here to close