Na Kanarskom otočju

Zaplijenjena tona kokaina Balkanskog kartela

U MUP-u ističu da je istraživanje usmjereno prema kriminalnoj ćeliji unutar tzv. "Balkanskog kartela" koja se specijalizirala za pružanje "usluga" krijumčarenja droge jedrilicama i jahtama.
Vijesti / Flash | 12. 09. 2020. u 10:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: MUP RH / Zaplijenjena tona kokaina Balkanskog kartela

U akciji kodnog naziva Falkuša, temeljem inicijative hrvatske policije, na Kanarskom otočju zaplijenjena je gotovo tona kokaina, u uličnoj prodaji vrijednog preko 40 milijuna eura, izvijestilo je u subotu Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Republike Hrvatske.

Policija je izvijestila da je u okviru svojih aktivnosti prikupila inicijalna saznanja o prekoatlanskom krijumčarenju većih količina kokaina u koje su, kao pripadnici tzv. Balkanskog kartela, aktivno uključeni hrvatski državljani.

S obzirom na takva saznanja, početkom ove godine službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, uz pomoć splitske i šibenske policije, pokrenuli su kriminalističko istraživanje kodnog naziva Falkuša.

Zbog izraženog međunarodnog karaktera kriminalnih aktivnosti već u početnoj fazi, hrvatska policija pokrenula je trilateralnu suradnja sa španjolskom Civilnom stražom te francuskom carinom. Pored navedenih agencija, akciju su podržali Europol, DEA (Drug Enforcement Administration – Ured u Zagrebu), britanska NCA (National Crime Agency), nizozemska nacionalna policija te policija Bosne i Hercegovine, prenosi Hina.

U MUP-u ističu da je istraživanje usmjereno prema kriminalnoj ćeliji unutar tzv. "Balkanskog kartela" koja se specijalizirala za pružanje "usl

Kopirati
Drag cursor here to close