Prijave

Zapela izborna krađa u Livnu

Vijesti / Flash | 17. 10. 2016. u 10:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

MUP Hercegbosanske županije (HBŽ) demantirao je navode HDZ-a 1990 da to ministarstvo nije ništa poduzelo glede kaznenih prijava HDZ-a 1990, koje se odnose na izbornu krađu u Livnu.

"Nakon zaprimljene njihove prijave, po službenoj dužnosti Sektor kriminalističke policije MUP-a HBŽ-a izvijestio je Županijsko tužiteljstvo Livno, kao i Središnje izborno povjerenstvo u Sarajevu, te je od mjerodavnih zatražilo mišljenje i smjernice u postupanju po zaprimljenim kaznenim prijavama", priopćeno je iz MUP-a HBŽ-a.

Iz MUP-a navode kako im je 12. listopada Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) poslala obavijest u kojoj ih upoznaju da su zaprimili kaznene prijave Općinskog odbora HDZ-a 1990 protiv predsjednika i članova Općinske izborne komisije Livno te da će sukladno odredbama čl. 22. St.1. Zakona o državnoj agenciji za istrage i zaštitu poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Također, Dan kasnije MUP HBŽ-a zaprimio je obavijest od Županijskog tužiteljstva u Livnu da su sukladno odredbama čl. 24. ZKP-a Tužiteljstvu BiH ustupili na daljnji postupak predmet po kaznenim prijavama HDZ-a 1990, kao stvarno i mjesno nadležnom tužiteljstvu.

"MUP do danas od Tužiteljstva BiH, čija je nadležnost ova vrsta kaznenih dijela, nije primio nikakav nalog za postupanje po ovom predmetu, iako će nastaviti poduzimati mjere i radnje u smislu prikupljanja dokaza i izjava od osoba koje su navedene u dopuni kaznene prijave HDZ-a 1990", stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close