Porezna uprava

Zapečaćen restoran 'Bosna' na Ilidži, vlasniku novčana kazna od 5.200 KM

Inspekcijski nadzor kod navedenog poreznog obveznika se nastavlja u segmentu ispitivanja i utvrđivanja točne porezne obaveze poreznog obveznika
Vijesti / Flash | 21. 02. 2021. u 14:52 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH - Kantonalnog poreznog ureda Sarajevo u subotu su u večernjim satima, u suradnji s inspektorima Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo uz asistenciju policije MUP KS, izvršili inspekcijski nadzor zakonitosti poslovanja poreznog obveznika UR Gostionica s pružanjem usluga smještaja "Bosna" na Ilidži, svako iz okvira svoje nadležnosti.

U toku inspekcijskog nadzora, inspektori Porezne uprave Federacije BiH utvrdili su da kontrolirani porezni obveznik posluje nezakonito. U momentu nadzora utvrđeno je da je angažirao četiri neprijavljena radnika, što je predstavljalo osnovu za pečaćenje objekta i izdavanje prekršajnog naloga po Zakonu o Jedinstvenom sistemu registracije, kontrole i naplate doprinosa s novčanom kaznom od 2.000 KM.

Pored toga porezni obveznik je prekršio odredbe Zakona o fiskalnim sistemima, što je predstavljalo osnovu za izdavanje prekršajnog naloga po istom Zakonu s novčanom kaznom od 3.000 KM, te nije prijavio držanje žive muzike, što je predstavljalo osnovu za izdavanje prekršajnog naloga po istom Zakonu o komunalnim taksama s novčanom kaznom od 200 KM.

Navedenom poreznom obvezniku izrečene su novčane kazne u ukupnom iznosu od 5.200 KM.

Inspekcijski nadzor kod navedenog poreznog obveznika se nastavlja u segmentu ispitivanja i utvrđivanja točne porezne obaveze poreznog obveznika, priopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.


Kopirati
Drag cursor here to close