Nelegalno stečena imovina

Zamrznuta imovina Eseda Radeljaša i Jasmine Horo

Vijesti / Flash | 17. 11. 2016. u 15:55 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud Sarajevo je na prijedlog Županijskog tužiteljstva donio rješenje o "zamrzavanju“ imovine Esedu Radeljašu i Jasmini Horo, osumnjičenima u predmetu "Blok“, potvrđeno je Feni u ovom Tužiteljstvu.

Radi se o imovini za koju postoji osnovana sumnja da je pribavljena počinjenjem kaznenih djela.

Naime, Sud je donio rješenje kojim se osumnjičenima određuje privremena mjera zabrane otuđenja i opterećenja nekretnina.

Osumnjičenom Radeljašu je određena privremena mjera zabrane otuđenja ili opterećenja stambeno-poslovnog objekta i dvorišta (zemljišta) u Sarajevu, a osumnjičenoj Horo privremena mjera zabrane otuđenja ili opterećenja stana u Sarajevu.

Oni su osumnjičeni za koruptivna i druga kaznena djela, koja se dovode u vezu sa stjecanjem protupravne imovinske koristi na štetu proračuna Općine Novi Grad.

Uz Radeljaša i Horo u ovom predmetu osumnjičeni su i Nedžad Kapetanović i Jusuf Čaušević.

Esed Radeljaš, bivši zastupnik u Skupštini Sarajevske županije i ministar u Vladi BPŽ-a, osumnjičen je za kaznena djela - ovjeravanje neistinitog sadržaja, podstrekavanje na zloupotrebu položaja, davanje dara i drugih oblika koristi te pranje novca.

Prema navodima Županijskog tužiteljstva, počinjenjem ovih kaznenih djela Radeljaš je sebi i drugima pribavio protupravnu imovinsku korist od oko milijun KM.

Ostale tri osumnjičene osobe - pomoćnica bivšeg načelnika Općine Novi Grad Damira Hadžića, Jasmina Horo, te bivši pravobranitelj u ovoj općini Nedžad Kapetanović i šef Odsjeka za imovinsko-pravne poslove Općine Novi Grad Jusuf Čaušević, sumnjiče se da su Radeljašu omogućili da kroz upravni postupak nezakonito stekne novac i imovinu.

Kopirati
Drag cursor here to close