Posjet Romima

Zamjenica predsjednika Švicarske i ministrica pravde posjetila mostarske Rome i Stari grad

Vijesti / Flash | 06. 04. 2014. u 13:10 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novoizgrađeno naselje za Romske obitelji na Bišću polju u nedjelju je posjetilo izaslanstvo iz Švicarske predvođeno članicom Saveznog vijeća te zemlje i ministricom pravde i policije, te zamjenicom predsjednika države, Simonettom Sommaruga. U izaslanstvu su bili i pripadnici švicarskog EUFOR tima, te veleposlanik Švicarske u BiH Andre Schaller.

Ovo naselje je financirano od strane BiH, Grada Mostara i Caritasa iz Švicarske. Svojevrsni domaćin ovoj posjeti je bio načelnik Odjela društvenih djelatnosti Grada Mostara Božo Ćorić.

Održan je sastanak sa predstavnicima Grada, te Roma s ovog područja, a zatim je ministrica posjetila i obitelj Salkanović koja živi u ovom naselju. Inače, u ovom naselju izgrađeno je 18 stambenih jedinica za Rome s područja Mostara.

Ćorić je ovom prilikom istaknuo kako je u skoroj budućnosti planirano useljenje još nekoliko obitelji Roma u novoizgrađene objekte, kao i uređenje partera, mjesta za odlaganje otpada, ali i dječjeg igrališta s rasvjetom.

Nakon toga, predstavnici Grada i izaslanstvo Švicarske posjetilo je Stari grad u Mostaru gdje su gosti ukratko upoznati s poviješću ovog dijela grada.

Kopirati
Drag cursor here to close