Blokirana sela

Zameten duvanjski kraj

Stožer civilne zaštite općine Tomislavgrad objavio je kako će u petak ujutro odvoziti snijeg...
Vijesti / Flash | 25. 01. 2019. u 21:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na magistralnom putu Šuica-Livno i regionalnim putevima Prozor-Mokronoge, Tomislavgrad-Blidinje i Rakitno-Blidinje zbog sniježnih nanosa obustavljen je promet za sve kategorije vozila. Na magistralnom putu Kupres-Šuica-Tomislavgrad na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila i autobuse, objavio je BiHAMK u petak navečer.

Iz Uprave za ceste Hercegbosanske županije objavljeno je i kako sav promet zatvorena cesta između sela Lipe i Blidinja.



Zatvoren je put od sela Sarajlije do Tomislavgradaa, a kako navode duvanjski portali, bilo je zastoja i ispod Stipanića (od Tomislavgrada prema Prisoju i Livnu), te zastoja prema Posušju.

U četvrtak navečer su pak nešto poslije 21 sat radnici Livnoputova, koji održavaju dionicu puta koja se s magistralnog pravca Tomislavgrad-Šujica odvaja prema Rami, napravili snježnu prepreku kako bi onemogućili vozačima pokušaj putovanja prema Rami.

''Naime, jak vjetar stvorio je snježne nanose u Paklinama i promet nije moguć. Vozače koji su pokušali voziti prema Rami i zapeli u nekom od mnogobrojnih snježnih nanosa izvlačili su radnici Livnoputova s mehanizacijom kojom raspolažu, a kako bi se zaustavio ovaj beskorisni posao, a time i sačuvalo od pogibelji uporne vozače, odlučeno je da se odmah po skretanju prema Rami, iznand benzinske crpke, napravi snježna prepreka i time onemogući bilo kakav promet'', navodi Tomislavcity.

Ovo je, navodi portal, urađeno i iz razloga što nisu uspjeli dobiti policijsku patrolu koja bi bila stacionirana na navedenom raskrižju i onemogućila promet.


Stožer civilne zaštite općine Tomislavgrad objavio je kako će u petak ujutro odvoziti snijeg iz Ulice kralja Zvonimira i Ulice brigade kralja Tomislava.

A javno komulanlopoduzeće objavio je kako će, zbog izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta koji traju već duži vremenski period i zbog nemogućnosti pristupa deponiji u Paklinama,  smeće privremeno deponirati u krugu poduzeća.

Kamioni kojima se prikuplja smeće privremeno će se prazniti u krugu poduzeća kako bi se moglo pokupiti najnužnije po gradu.

''Na deponiju je nemoguće doći dok se vrijeme ne stabilizira. Redovitom rasporedu odvoženja smeća pristupit će se čim se steknu minimalni uvjeti. Mole se građani da svoje smeće pokušaju uskladištiti do poboljšanja vremenskih uvjeta ili da ga odnesu do najbližeg kontejnera u gradu odakle će biti odvezeno i deponirano u krugu komunalnog'', rekli su iz Javnog komunalnog poduzeća Tomislavgrad za Tomislavcity.


Općinski je načelnik, Ivan Vukadin, a na prijedlog Stožera civilne zaštite općine Tomislavgrad, u četvrtak donio Odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode zbog obilnih snježnih oborina i jakog vjetra koji su pogodili područje općine Tomislavgrad u razdoblju od 15.12.2018. godine do 24.1.2019. godine te pričinili velike probleme u svakodnevnim aktivnostima građana.

Kopirati
Drag cursor here to close