Novi zakon

Zakon o zaštiti obitelji čekao se 18 godina zbog manjka novca

Vijesti / Flash | 16. 05. 2017. u 12:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stručni skup pod nazivom "Položaj porodice u BiH - trenutno stanje i perspektive" održan je danas na Filozofskom fakultetu u Mostaru povodom Međunarodnog dana obitelji.

Cilj obilježavanja ovog dana je naglasiti važnost obitelji kao osnovne jedinice svakog društva i u skladu s tim donijeti odluke koje će osigurati bolji standard i kvalitetu života.

Ono što je važno za Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne zaštite jeste činjenica da nakon 18 godina Zakon o zaštiti obitelji s djecom ove godine treba biti usvojen u Skupštini HNŽ.

Pomoćnica ministra zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ Janja Milinković istakla je kako se 18 godina čekalo zbog manjka financijskih sredstava, ali i kako taj zakon nije na dobar način uređen na području Federacije BiH.

Ukazala je na težak položaj suvremenih obitelji u uvjetima kada je postotak nezaposlenosti visok, što uzrokuje i nerađanje djece.

Pomoćnik federalnog ministra za oblast socijalne i dječije zaštite Miroslav Jurišić kazao je da su se Federacija i kantoni konačno ujedinili u iznalaženju zakonskih rješenja koja će regulirati ovu problematiku.

Novim zakonom trebali bi se povećati materijalni prihodi da bi se smanjile posljedice siromaštva i da bi počela borba socijalne isključenosti siromašnih obitelji i siromašne djece.

Organizatori stručnog skupa su Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne zaštite HNŽ-a, Filozofski fakultet i Udruženje socijalnih radnika u HNŽ-u, uz podršku Misije OSCE-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close