Koridor Vc

Zaključak istrage: Nije korupcija nego propust

Otvaranje ponuda je ponovljeni tender za izgradnju poddionice Buna-Kvanj je zakazano za 28. studenog.
Vijesti / Flash | 27. 10. 2022. u 17:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

JP Autoceste FBiH danas su zaprimile obavještenje od Europskog ureda za borbu protiv prijevara (OLAF) da je završena istraga u vezi s mogućom korupcijom, prijevarom ili drugim nezakonitim radnjama u provođenju nabavke izvođača radova na projektu ''Izgradnja autoceste na Koridoru Vc, dionica tunel Kvanj – Buna'', u tenderu koji je raspisan 2019. godine.

Naime, nakon godinu dana, koliko je trajala istraga po ovom pitanju, danas je pristigao akt u kojem se navodi da je postupak provjere procedure nabavke za spomenutu poddionicu završen, te da su izvještajem koji je dostavljen EIB-u date preporuke da poduzmu odgovarajuće mjere i koraci kako bi se ponovio tender za izgradnju dionice Buna – Kvanj, što je potez koji su Autoceste povukle u kolovozu ove godine.

Provjera OLAF-a je pokazala da nisu pronađeni elementi korupcije u prethodnom tenderu, već određeni propusti u postupku procedure nabavke.

Otvaranje ponuda je ponovljeni tender za izgradnju poddionice Buna-Kvanj je zakazano za 28. studenog.

Podsjećamo, odluka Autocesta da raspiše novi tender bila je predmet kritika određenih medija, ali izvještaj OLAF-a je potvrdio ispravnost odluke menadžmenta JP Autoceste FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close