Udruženje Dignitet

Zajedno prepoznajemo i suzbijamo nasilje nad djecom u virtualnom i stvarnom okruženju

Cilj ovog projekta je multidisciplinarnim pristupom doprineti suzbijanju zlostavljanja djece i mladih putem interneta.
Vijesti / Flash | 04. 10. 2023. u 13:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje za edukaciju i razvoj "Dignitet" obaveštava javnost o provedbi projekta pod nazivom "Zajedno prepoznajemo i suzbijamo nasilje nad djecom u virtualnom i stvarnom okruženju".

Projekt je podržan od  Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti u okviru Javnog poziva za financiranje projekata i programa iz sredstava dijela prihoda ostvarenih u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću.

Cilj ovog projekta je multidisciplinarnim pristupom doprineti suzbijanju zlostavljanja djece i mladih putem interneta i kroz programe prevencije ukazati na probleme trgovine ljudima (TLJ) na području Konjica i Mostara. Također, projektom se želi pružiti informacije i nova znanja koja mogu doprineti izgradnji ispravnog shvatanja i promjeni svijesti kod šire javnosti i stručnjaka o TLJ, sa posebnim fokusom na prosjačenje i vrbovanje djece putem interneta od strane predatora.

Projekat obuhvaća 12 radionica, od kojih je 7 edukativnih radionica za učenike školske dobi i 4 radionice za roditelje i nastavnike u Mostaru i Konjcu. Očekuje se uključenje oko 60 roditelja i 250 djece školske dobi, kao i 20 predstavnika/članova Vijeća mladih Grada Mostara.

Foto: PR / Projekt Udruženja Dignitet

Uz podršku Federalnog ministarstva znanosti i obrazovanja, Udruženje "Dignitet" je već pokrenulo Liniju za pomoć, koja je pružila podršku građanima suočenim sa situacijama vezanim za trgovinu ljudima. Tijekom projekta, pružit će se i psihološka i pravna pomoć.

Projekt će također obuhvatiti kampanju koja će se sprovoditi povodom Europskog dana borbe protiv trgovine ljudima (18. listopad), sa ciljem podizanja svijesti o problemima zlostavljanja i zloupotrebe djece. Aktivnosti će biti predstavljene lokalnim medijima, a informacije o projektu će biti dostupne na stranicama Udruženja "Dignitet".

U implementaciji projekta učestvuje tim iskusnih članova Udruženja "Dignitet" koji ima dugogodišnje iskustvo u prevenciji i borbi protiv zlostavljanja djece, dječije pornografije i pedofilije, nasilja u obitelji i trgovine ljudima.

Kopirati
Drag cursor here to close