Rusko veleposlanstvo

Zaiskrilo u odnosima Rusije i Crne Gore

Vijesti / Flash | 30. 05. 2017. u 07:39 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusko veleposlanstvo u Crnoj Gori priznalo je da postoji lista s dužnosnicima iz Crne Gore kojima je zabranjen ulaz u Rusiju ali nije htjela priopćiti tko su oni.

Ovo je prva službena potvrda da postoji popis nepoželjnih osoba iz Crne Gore u Rusiju, prenosi crnogorski portal CdM.

Iz veleposlanstva su priopćili da je to recipročan odgovor na inicijativu Crne Gore za uvođenje sankcija u bilateralnim odnosima.

Povodom deportacije zastupnika Demokratske partije socijalista (DPS) Miodraga Vukovića, veleposlanstvo Ruske federacije je također navelo da Vuković nije bio zadržan, nego nije mu bio dozvoljen ulazak na područje Ruske Federacije i da je točno da se Vuković nalazi na listi "persona non grata"

"Što se tiče imena drugih osoba koje su proglašene nepoželjnim u Rusiji, ne dajemo komentare u vezi toga", naveli su iz veleposlanstva.

Povodom Vukovićeve deportacije, oglasila se i glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova koja je istaknula da nije tajna da se Crna Gora od samog početka priključila sankcijama Europske unije, uključujući i personalne.

"Uvijek smo govorili da ostavljamo pravo poduzimamo recipročne mjere, kako je to prihvaćeno u europskoj praksi", navodi se u izjavi Zahara objavljenoj na stranici Ministarstva vanjskih poslova Rusije.

Glasnogovornica ruskog MVP, međutim, nije odgovorila na pitanje je li zabrana ulaska Vukoviću u Rusiju, znači da u Rusiji postoji popis nepoželjnih građana Crne Gore.

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore uputilo je prosvjednu notu službenoj Moskvi zbog Vukovićevog privođenja i deportacije.

Vuković je jutros stigao u Crnu Goru letom Moskva - Tivat.

U kratkoj izjavi za CdM kazao je da je "vrlo umoran i iscrpljen jer nije spavao i da će se o ovoj situaciji govoriti nakon prespavane noći".

Kopirati
Drag cursor here to close