Ratna djelovanja

Zaiskrilo na otvaranju GP Ivanica: Dubrovački gradonačelnik traži ispriku Trebinja

Vijesti / Flash | 29. 08. 2017. u 09:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika, rekao je da ovaj grad nikada neće uspostaviti suradnju sa Trebinjem dok ne dobiju ispriku ''za ono što su učinili tijekom ratnih događanja'', te je odbio fotografirati se sa zamjenikom gradonačelnika Trebinja Mirkom Ćurićem.

Franković je rekao da nije dovoljna samo dobra volja za suradnju koju su dužnosnici Trebinja iskazali ranije prema Dubrovniku, dodajući da se "prije toga potrebno ispričati građanima grada Dubrovnika, majkama koje su izgubili sinove, obiteljima koje su izgubile djecu i djeci koja su ostali bez roditelja".

"Kada ta isprika uslijedi kao što je uslijedilo iz Crne Gore, Dubrovnik je spreman surađivati sa Trebinjem. Dok se to ne dogodi mi nismo spremni surađivati, niti ćemo sa onima koji su napadali naš grad", rekao je Franković danas na graničnom prijelazu Ivanica.

Odgovarajući na pitanje smatra li da bi se i Dubrovčani trebali ispričati Trebinju, on je rekao da ne vidi razlog zašto bi to činili.

"Zašto bismo se mi iz Dubrovnika ispričavali Trebinju. Je li zbog toga što smo branili svoje kuće, domove, je li zato", rekao je vidno uznemiren i ljut Franković.

On je dodao da hrvatska vojska nije nikada nije napadala bilo koga, niti je ulazila u bilo čije domove, već da je, kako je naveo, časno čuvali obiteljske kuće i obranili ih.

Franković je rekao da se ne želi fotografirati sa zamjenikom gradonačelnika Trebinja Mirkom Ćurićem, nakon čega se udaljio sa svečanosti.

Kopirati
Drag cursor here to close