Makedonija

Zaev proglasio pobjedu SDSM

Vijesti / Flash | 12. 12. 2016. u 07:08 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I opozicijska SDSM Zorana Zaeva proglasila je pobjedu na vanrednim parlamentarnim izborima u Makedoniji, a lider stranke je simpatizerima ispred zgrade vlade poručio da ta stranka ima jedan mandat više od VMRO-DPMNE.

Cijeli vrh Socijaldemokratskog saveza izašao je u nedjelju navečer ispred Vlade Makedonije, a Zaev je objasnio da su tu došli proslaviti pobjedu, jer su tu trajale i njihove borbe, javlja agencija Tanjug.

''SDSM je pobijedio režim, režim je pao i sada treba slaviti život'', rekao je Zaev i dodao da se klanja svim građanima Makedonije koji su doprinijeli pobjedi SDSM. On je kazao da građani još nisu ni svjesni da je SDSM pobijedio.

Među mnogobrojnim pristalicama SDSM mogu se uočiti makedonske zastave, ali i zastave pripadnika manjinskih zajednica - Turaka, Bošnjaka, Srba, Albanaca... Ovi simboli se u Skoplju tumače kao dobar znak da SDSM nije samo makedonska stranka.

Prema najnovijim podacima DiK, na osnovu 80,99 posto prebrojanih glasova birača, VMRO-DPMNE je osvojila 38,89 posto, SDSM 36,27, DUI 7,39, BESA 4,57, Alijansa za Albance 2,6 VMRO za Makedoniju desno orijentirana stranke - 2,07 posto glasova biračkog tijela.

Ranije u nedjelju navečer i dužnosnik VMRO-DPMNE je proglašavajući pobjedu u sjedištu te stranke istovremeno zahvalio pripadnicima svih manjinskih zajednica - Turcima, Srbima, Bošnjacima, Albancima...

Kopirati
Drag cursor here to close