Hitna sjednica

Zaduženja federalnim ministrima: Imenovati članove u potkomisijama za EU intergacije

Vijesti / Flash | 29. 02. 2016. u 22:16 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH danas je na hitnoj, telefonski održanoj sjednici, razmatrala zahtjev za imenovanje predstavnika institucija BiH u svojstvu zamjenika presjednika za članstvo i rad u Komisiji i potkomisijama za europske integracije i Posebnoj grupi za reformu javne uprave, a u skladu sa Odlukom o sustavu koordinacije procesa europskih integracija u BiH.

S tim u vezi, Vlada FBiH je zadužila resorne federalne ministre da imenuju po jednog člana u sedam potkomisija za europske integracije i Posebnu grupu za reformu javne uprave koji će, ujedno, biti zamjenici predsjedavajućeg potkomisije, a u rangu tajnika ministarstva ili pomoćnika ministra.

Ove predstavnike će imenovati Federalno ministarstvo trgovine (Potkomisija za trgovinu, industriju carine i oporezivanje i Potkomisija za unutarnje tržište i konkurenciju), poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (Potkomisija za poljoprivredu i ribarstvo), financija (Potkomisija za ekonomska i financijska pitanja i statistiku), unutarnjih poslova (Potkomisija za pravosuđe i unutarnje poslove), rada i socijalne politike (Potkomisija za inovacije, informacijsko društvo i socijalnu politiku), okoliša i turizma (Potkomisija za promet, energiju, okoliš i regionalni razvoj).

Član Posebne grupe za reformu javne uprave bit će koordinator Vlade FBiH za reformu javne uprave. Imenovanja je potrebno dostaviti Generalnom tajništvu Vlade FBiH najkasnije do 3. ožujka 2016. godine.

Ured Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za europske integracije zadužen je da pripremi Upustvo o djelovanju članova imenovanih u potkomisije i posebnu grupu za reformu javne uprave, priopćeno je iz Ureda za informiranje vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close