Ministarstvo sigurnosti

Zabrane u BiH: Hercegovci jedini bez prekršaja

Najviše prekršajnih naloga izdali su policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova RS-a, ukupno 144.
Vijesti / Flash | 12. 04. 2020. u 19:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukupno 219 osoba u Bosni i Hercegovini prekršilo je neku od preventivnih mjera zabrane kretanja koje su na snazi, kojima se namjerava suzbiti širenje koronavirusa u našoj zemlji, prikazuje statistika Ministarstva sigurnosti BiH.

Nijedan prekršaj mjera zabrane kretanja te izolacije nije zabilježen u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i Zapadno-hercegovačkoj.

Kada je riječ o nepoštivanju naredbe o zabrani kretanja u vrijeme policijskog sata, ali i zabrani kretanja starijima od 65 godina u cijeloj državi te zabrani kretanja mlađima od 18 godina, koja je na snazi u Federaciji BiH, ukupno 196 osoba jučer nisu poštovale odluke nadležnih inspekcija.

Najviše prekršajnih naloga izdali su policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova RS-a, ukupno 144.

Foto: Ministarstvo sigurnosti Bi / Tablica prekršaja

Mjere zabrane u FBiH najviše su kršili građani Tuzlanskog kantona gdje je 36 osoba kažnjeno zbog nepoštivanja zabrane kretanja starijih od 65 i mlađih od 18 godina, te još šest osoba zbog kretanja u vrijeme policijskog sata.

U Kantonu Sarajevo kažnjene su 32 osobe zbog kršenja mjera zabane kretanja, u Zeničko-dobojskom kantonu 27, Srednjobosanskom kantonu 12, Unsko-sanskom kantonu sedam te po jedan prekršaj u Bosansko-podrinjskom i Hercegbosanskoj županiji. Policija Brčko Distrikta kaznila je četiri osobe zbog kršenja zabrane kretanja.

Tijekom subote 23 osobe u BiH, kojima su izrečene mjere izolacije ili samoizolacije, nisu pronađene na adresi stanovanja.

Najviše takvih prekršitelja bilo je u Kantonu Sarajevo, Tuzlanskom kantonu, Brčko Distriktu i Hercegbosanskoj županiji.

Kopirati
Drag cursor here to close